ArtApart ontwerpt je magazine met passie!
 

Een van de fijnste dingen die je mij kunt laten doen is het vormgeven en uitvoeren van een magazine. Laat mij mijn gang gaan en je vertrouwen wordt beloond met een magazine, personeelsblad of jaarverslag boordevol prachtige spreads, afwisselend vormgegeven informatieve pagina's en tot in de puntjes verzorgde typografie, beeldmateriaal en grafieken. Het magazine ziet er verzorgd uit, heeft kwaliteit, past helemaal bij jouw organisatie en spreekt de doelgroep aan.

ArtApart ontzorgt je vanaf het eerste idee tot en met de publicatie in de mate die jij zelf wilt. Je hebt slechts één aanspreekpunt. Je hoeft niet zelf achter de copywriter aan, of fotograaf, illustrator, drukker... alles wordt geregeld en aangestuurd.

Een uitgave die door ArtApart is vormgegeven onderscheidt zich door de geheel eigen layout die speciaal voor jouw magazine, jaarverslag, nieuwsbrief of personeelsblad wordt ontworpen. Helemaal passend bij je doelgroep, je Corporate Identity en binnen je budget.

 
Voorbeelden magazines >       Belangrijk om te weten >

 

Een magazine publiceren in 8 stappen.

Je wilt een magazine, nieuwsbulletin, personeelsblad of jaarverslag uitgeven en wilt ArtApart graag als ontwerpbureau inschakelen. Dan treedt het 8 stappenplan van ArtApart in werking:


1

Eerst bepalen we samen wat de juiste uitstraling van de uitgave is om je doelgroep aan te spreken: stijlvol, eigentijds, luxueus of juist basic? Andere eisen en wensen die van belang zijn: de omvang (het aantal pagina’s), het formaat, het type papier, de manier van verspreiding, de oplage en de deadline.


2

Op basis van de verzamelde informatie ontvang je een offerte.


3

Is de offerte accoord, dan ga ik aan de slag met het eerste ontwerp. Sommige zaken worden pas in een later stadium duidelijk. Dat is geen probleem, het ontwerpen kan alvast beginnen. Daar zijn nog niet direct teksten en beeldmateriaal voor nodig, het ontwerp wordt gevisualiseerd met behulp van placeholder tekst en -fotografie.


4

Ik presenteer het ontwerp voor je magazine, personeelsblad of jaarverslag en we bespreken aan de hand daarvan de aanpassingen. De vormgeving wordt verder verfijnd tot alle partijen enthousiast zijn: de basislayout is klaar.


5

De planning wordt vastgelegd, uitgaande van de definitieve publicatiedatum. Het  verzamelen van tekst en beeldmateriaal begint. De copywriters, fotografen en illustratoren gaan aan de slag of zijn (gedeeltelijk) al klaar. Heb je nog geen fotograaf of tekstschrijver? Geen probleem, ArtApart kan de juiste professional inschakelen. Alle betrokkenen krijgen de nodige aansturing want de deadline is heilig. Bij beeldmateriaal dat niet voldoet trek ik meteen aan de bel, het moet van goede kwaliteit zijn. Dat is heel belangrijk voor de uitstraling van je magazine of -jaarverslag.


6

De opmaak kan beginnen. Aan de hand van het overzicht van de te plaatsen items heb ik al een grove indeling gemaakt. De juiste teksten en foto’s positioneer ik in de layout. Sommige afbeeldingen bewerk ik om de juiste sfeer te krijgen.


7

Als de opmaak compleet is leg ik deze voor ter controle. De teksten worden goed doorgelezen en gecorrigeerd. Eventuele layout aanpassingen voer ik door en je magazine of personeelsblad wordt drukklaar gemaakt zodat de drukker geen problemen ondervindt bij de productie. Je krijgt de drukklare versie nog eenmaal te zien voor het naar de drukker gaat.


8

Dan is het zover: je magazine gaat in productie en wordt verspreid. Het eindresultaat is iedere keer weer een spannende aangelegenheid. Uit ervaring weet ik dat je je bij een deskundige drukker geen zorgen hoeft te maken. Een (aanvullende) digitale publicatie optimaliseer ik voor het beeldscherm en kan daarna geupload worden.

 

Wil je meer informatie?

Graag vertel ik je wat ArtApart precies kan betekenen bij het realiseren van een nieuw magazine, personeelsblad, nieuwsuitgave of jaarverslag. Geheel vrijblijvend. Neem contact op via onderstaand formulier, per mail of bel me voor een kort gesprekje of een afspraak (043-3540619 / 06-222 08 284).

terug naar boven