Je wilt een nieuwe website?

 
Een website die klanten genereert, die winst oplevert? Die de bezoeker ertoe verleidt om actie te ondernemen? Een website met een goed doordachte vormgeving met op alle schermbreedtes een optimale weergave?
ArtApart maakt je die website en zorgt er voor dat je de content heel gemakkelijk up to date kunt houden. Niet door middel van een open source app, maar custom made. Dus helemaal toegespitst op jouw wensen en eisen, èn betaalbaar!  

Voorbeelden websites >
 

Een nieuwe website realiseren, hoe pak je dat aan?

Om succesvol te zijn met je website is een goed plan nodig. En daarvoor moet je in de eerste plaats weten tot wie jij je met je website richt. Als je weet wie de ideale klant is voor jouw dienst of product, heb je houvast om de layout en content daarop af te stemmen. Om te beginnen inventariseer je je wensenpakket: welke items komen aan bod, wat voor uitstraling heeft je website nodig, wie verzorgt de webhosting, welke achterliggende techniek is nodig, welke call to action ga je gebruiken, hoe wil je de content bijhouden, enz.. ArtApart kan als sparringpartner fungeren of je meteen vanaf het begin adviseren.

Op basis van het wensenpakket volgt een plan van aanpak en kun je de navigatiestructuur uitwerken. Dat is van belang voor het bepalen van het aantal pagina’s die nodig zijn. Het plan van aanpak is het uitgangspunt voor het aanvragen van de offertes voor het vormgeven en ontwikkelen van een responsive website. Zo kun je ook de prijzen vergelijken.
 

Het vormgeven en bouwen van de website

Je wilt je website laten maken door een professionele webdesigner en -developer.
De offertes zijn vergeleken en je kiest degene waar je het meeste vertrouwen in hebt. Het werk aan de website zelf kan beginnen: de webdesigner ontwerp de layout en presenteert het ontwerp. Vervolgens verwerkt de webdesigner je feedback.


De 6 stappen van ArtApart >    Hoe wordt je website succesvol >  
 

Zodra alle partijen tevreden zijn dan gaat de bouw van de website van start. Dit is het meest technische verhaal, het frontend wordt gebouwd en vervolgens het CMS, het backend, waar je de inhoud kunt invoeren en bewerken. De developer optimaliseert tijdens het bouwen ervan de website voor de zoekmachines. Als alle facetten nauwkeurig zijn getest en de teksten en afbeeldingen online staan, gaat de website live.

Meer over webdevelopment >
 

Snel en gemakkelijk de content van de website bijhouden.

Heb je een mooie website, dan wil je ook graag de content up to date houden. Dan is een prettig, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk Content Management System (CMS) onontbeerlijk om je teksten, afbeeldingen en bestanden naar je website te uploaden. Niets is zo irritant dan een website met verouderde informatie. Google houdt daar rekening mee in de website ranking. Om je website up to date te houden is een Custom Made CMS heel prettig!
 

De 6 webdesign stappen van ArtApart.

 
Hoe gaat het ontwerpen en ontwikkelen van een nieuwe site in zijn werk:


1

Eerst gaan we samen in gesprek. Je eisen- en wensenlijst komen op tafel en worden doorgenomen om een juiste offerte te kunnen maken.


2

Is de offerte accoord, dan presenteer ik mijn ontwerp van de homepage en enkele relevante subpagina's.


3

Zodra het ontwerp is beoordeeld en goedgekeurd dan gaat de ontwikkeling van start. Vanaf een bepaald moment ontvang je een link en kun je online meekijken en feedback geven.


4

Het backend met CMS wordt ontwikkeld en het frontend wordt aan de database gekoppeld.
 


5

De website wordt online getest op de productieserver. In principe is de website nu klaar en wordt hij met minimale testcontent opgeleverd. Je krijgt een demonstratie van het CMS en dan kun je de teksten en afbeeldingen gaan invoeren.


6

Zodra alle content is ingevoerd en ArtApart je 'GO' ontvangt wordt de website live gezet.
 


 

Hoe lang duurt het van ontwerp tot live publicatie?

Dat is afhankelijk van de termijn waarop ArtApart feedback en materiaal ontvangt van jou als opdrachtgever tijdens het traject. Minimaal moet je rekening houden met een week of zes. En als het werk van ArtApart klaar is dan geldt: hoe eerder de content is geupload, des te eerder de site live kan. Ik raad je dan ook aan om al tijdens het ontwikkelingsproces teksten te (laten) schrijven en afbeeldingen te verzamelen en ordenen.
 

Wat is een responsive website?

Dat is een website die optimaal wordt weergegeven op iedere schermbreedte, van smartphone tot desktop. De layout van de website past zich automatisch aan. Dat zorgt mede voor een hogere ranking in de zoekmachines. Bovendien kun je per device bepalen wat je wel of niet wilt tonen. Zo is een smartphone versie vaak beknopter dan een laptop- of desktopversie. 
 

Waarom een custom made CMS?

ArtApart maakt bij je website een custom CMS: precies op maat van degene die de website gaat bijhouden (de administrator). Dat wil zeggen dat er geen gebruik wordt gemaakt van open source systemen als bv. Wordpress en Drupal. Deze blijken voor veel mensen te onoverzichtelijk en hebben daardoor een hogere drempel om bv. teksten snel even aan te passen. Open source systemen zijn bovendien fraudegevoeliger. Bij een CMS van ArtApart zie je alleen wat je werkelijk nodig hebt, niet meer, niet minder. Een CMS dat kan worden aangepast en uitgebreid. Als het goed is dan is je website is altijd in beweging. En ArtApart houdt zoveel mogelijk rekening met de computervaardigheden van degene die het CMS gaat gebruiken.

 

Wil je meer informatie?

Graag vertel ik je wat ArtApart precies kan betekenen bij het realiseren van een nieuwe website. Geheel vrijblijvend. Neem contact op via onderstaand formulier, per mail of bel me voor een kort gesprekje of een afspraak (043-3540619 / 06-222 08 284).

terug naar boven